4Barista Handkoffiebrander
Merk: | ECO capsules |
Merk: | ECO capsules |
Maak echt verse koffie. Met deze handmatige koffiebrander kunt u uw verse koffie branden wanneer u maar wilt.
Het branden met dit type koffiebrander duurt ongeveer 25 minuten en kan tot 200 gram koffie per keer bevatten.
Houd jij van bittere koffie? Langer braden. Houd jij van zure koffie? Korter braden. Experimenteer met brandtijden om nieuwe koffiesmaken te ontdekken. Na verloop van tijd zul je het juiste braadrecept vinden dat het beste bij je past.
Thuis koffie branden kan u ook veel geld besparen . Je kunt 1 kg groene koffie kopen voor slechts € 7.
Met deze brander rooster je ook amandelen en kleinere noten .
De koffiebrander werkt op basis van een vloeibare alcoholkachel , die bij het branden niet rookt. Een verbeterde roestvrijstalen trommel met geïntegreerde propeller zorgt voor een gelijkmatig braden . Dankzij het driehoekige gaas hoeft u zich geen zorgen te maken over het morsen van koffie, omdat de gaten groot genoeg zijn voor efficiënt branden.
Maximaal volume gebrande koffie : 200 - 250 g, u kunt een kleinere dosis branden.
Materiaal : roestvrij staal, houten handvat.
Gewicht verpakking: 942 g. Afmetingen van de braadpan inclusief handvat (breedte x hoogte x diepte): 210 mm x 230 mm x 150 mm.
De koffiebrander wordt gedemonteerd geleverd en wordt geleverd met een Engelse handleiding.
1. Monteer de koffiebrander zoals weergegeven in de afbeelding.
2. Vul de brander met alcohol en steek de pit aan . Wees voorzichtig, want hierbij wordt met open vuur gewerkt!
3. Voeg ongeveer 100 g groene koffie , van welk merk dan ook, toe aan de koffiebrandertrommel.
4. Draai de braadtrommel tijdens het braden gelijkmatig. Na ongeveer 15 minuten beginnen de buitenste lagen van de bonen te scheiden en wordt de koffie geelachtig.
5. Na ongeveer 25 minuten is de koffie "medium gebrand", de volgende 5 minuten branden zal de koffie "donker gebrand" maken. De braadtijden zijn bij benadering. Hoe donkerder de koffie, hoe minder zuur en hoe bitterder hij is.
6. Wanneer het branden voltooid is, plaatst u de koffie op een bakplaat of iets dergelijks en laat u hem afkoelen .